Samen staan we sterker. Vanuit die filosofie kijkt De Achtarm naar samenwerkingen met andere coaches/therapeuten/artsen. Verschillende werkvormen en inzichten kunnen immers zeer aanvullend zijn. Hieronder een aantal mensen uit de buurt die deze visie delen. Er kan overlegd, doorverwezen en samengewerkt worden. Deze lijst heeft niet de bedoeling beperkend te zijn en groeit samen met ons mee.

Regionale centra Traumazorg 

TraumaZorg is een netwerk van professionals met o.a. psychologen, orthopedagogen en vaktherapeuten die allen een specifieke expertise hebben op vlak van trauma.

Zij bieden gespecialiseerde behandeling na complex, vroegkinderlijk of chronisch trauma zowel voor kinderen als volwassenen in diverse regio's. Ook andere gebeurtenissen kunnen uiteraard leiden tot zeer ernstige klachten. In dit verband werkt TraumaZorg samen met ZorgKrachtig (www.zorgkrachtig.net). 

Daarnaast bieden ze vorming op maat en supervisie voor allen die professioneel te maken hebben met mensen die last hebben van traumagerelateerde klachten, PTSS, complexe PTSS of dissociatieve klachten. 

 

Zelf ben ik ook traumabehandelaar bij het kernteam van Traumazorg. 

 

Regionale Centra Traumazorg

Adres: De collega's van TraumaZorg werken op diverse locaties. Via het secretariaat kan u meer informatie krijgen over een traumabehandelaar in uw buurt.

Telefoonnummer: 0490 40 02 99

Contactformulier: https://traumazorg.net/Regionale_Centra_Traumazorg.html 

Website: https://traumazorg.net/ 

Huisartsenpraktijk Bloemendorp

Een huisarts is voor de meesten het eerste aanspreekpunt wanneer je je niet goed voelt. Dit zowel bij fysieke klachten als mentale klachten. 

Wanneer de huisarts inschat dat er meer ondersteuning nodig is, kan er een doorverwijzing gebeuren. 

Ook kan er in overleg gegaan worden betreffende de aanpak van het begeleidingstraject, bijvoorbeeld in het kader van opstart medicatie en de opvolging ervan.

 

Huisartsenpraktijk Bloemendorp

Adres: Molenstraat 7/B, 3473 Waanrode

Telefoonnummer: 016 77 82 88

E-mailadres: info@huisartsenpraktijkbloemendorp.be

Website: www.huisartsenpraktijkbloemendorp.be

CabaBLOOM®

Heidi Goossens gaat samen met haar paarden Ramses en Ricola aan de slag met jouw hulpvraag via Equicoaching® (mentale coaching met behulp van paarden). Door oefeningen en ervaringen naast het paard kom je tot waardevolle inzichten in wat er nu in je leven gebeurt, wat je tegenhoudt, wat je vooruit helpt. De coaching gaat steeds buiten door, in de weide, en zet jou letterlijk in beweging.

De paarden oordelen niet en laten toe te experimenteren met nieuwe manieren van denken, voelen en doen. Zo doe je andere ervaringen op die je na de sessie kan projecteren op je dagelijks leven. De gebruikte methodologie bevat dimensies van ACT, NLP en transactionele analyse. Equicoaching® is zeer oplossingsgericht.

Ervaring met paarden is niet nodig. Alle oefeningen gebeuren op het tempo dat jij aangeeft en in veilige omstandigheden.

Zowel minderjarigen als volwassenen kunnen terecht bij CabaBLOOM® in het Nederlands, Frans of Engels. CabaBLOOM® verzorgt persoonlijke sessies, maar betrekt ook familieleden of groepen als dat nuttig blijkt in het traject.

 

CabaBLOOM® is er om je te helpen bloeien op je pad naar de betere versie van jezelf.

 

CabaBLOOM®

Adres: Halensebaan 102, 3473 Waanrode. 

Telefoonnummer: 0497 59 09 18

E-mailadres: info@cababloom.be

Website: www.cababloom.be 

Via Columbus

Katrien Peters richtte Via Columbus op. Een praktijk voor individuele kinder- en jongerencoaching/therapie. 

In de coaching of therapie staat jouw kind met zijn gevoelens en gedragingen centraal. Hij/zij is uniek én expert over zichzelf. Vanuit jouw kind wordt er samen gezocht naar oplossingen, op korte termijn naar een positieve doorbraak!

Ook kunnen kinderen en jongeren met ASS bij Via Columbus terecht voor auti-coaching.

Voor bepaalde thema's organiseren ze doelgerichte trainingen waarin kinderen per leeftijdscategorie worden begeleid over een langere periode. 

 

Kinderen en jongeren van 7 - 25 jaar kunnen terecht bij Via Columbus.

 

Via Columbus

Adres: Tolkamerstraat 19, 3473 Waanrode

Telefoonnummer: 0468 27 89 74

E-mailadres: info@viacolumbus.be

Website: www.viacolumbus.be 

 

Coaching Kolibrie

Als ervaringsdeskundige heeft Joke Goossens zich bijgeschoold tot burn-outcoach en life-coach.
Ze wil mensen een veilige, begripvolle en versterkende plek geven waar ze zichzelf kunnen zijn en worden. 

Bij Kolibrie kan iedereen, tussen 18 en 55 jaar, terecht die het beste uit zichzelf naar boven wil halen. Als ervaringsdeskundigen richten we ons vooral sterk naar jongvolwassenen en volwassenen die vastlopen in de onderwijssector. Vanuit onze ervaring in het werken met gezinnen met kinderen met extra noden, en de belasting hiervan op het hele gezin, is dat onze 2de specifieke doelgroep. Doch iedereen is welkom! 

 

Lifecoaching - Burn-out coaching - loopbaanbegeleiding

 

Kolibrie coaching

Adres: Tiensesteenweg 8, 3473 Kortenaken

Telefoonnummer: 0497/197329
Emailadres: info@coaching-kolibrie.be

Website: www.coaching-kolibrie.be

 

Kaatje Michiels - Shiatsu

Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen!

Mensen bewust maken van de taal van hun lichaam, hen meer in harmonie met zichzelf brengen, hen leren hun lichaam beter te voelen en te accepteren, dat is de missie van Kaatje.

Bij een shiatsubehandeling wordt druk uitgeoefend met de handpalmen, vingers, duimen, ellebogen, knieën en voeten. Op die manier wil het de natuurlijke lichaamsenergie (Ki) herstellen, ongemakken laten verdwijnen, ziekte bestrijden en gezondheid bevorderen. Door een stromende energie wordt het lichaam meer in balans en evenwicht gebracht zowel op lichamelijk, geestelijk als emotioneel vlak. De massage stimuleert het zelfregulerend vermogen van het lichaam en verbetert de weerstand, doorbloeding en afvoer van afvalstoffen in het lichaam.

De behandeling gebeurt op een futon (een zware Japanse matras) of op een massagetafel of –stoel als je niet in staat bent om op de mat te liggen. Het best draag je gemakkelijke kledij die je hele lichaam bedekt. Je hoeft je lichaam dus niet te ontbloten zoals bij een andere massage.

Shiatsu is voor iedereen. Zowel baby’s, jongeren, volwassenen als bejaarden reageren goed op rustgevende aanrakingen en op een sfeer van veiligheid en geborgenheid. Voor baby’s en kinderen duurt een behandeling minder lang.

 

Kaatje Michiels

Adres: Hoeledensebaan 52, 3471 Hoeleden

Telefoonnummer: +32478598833

Email: hallo@kaatjemichiels.be

Website: www.kaatjemichiels.be